VIZIUNEA ȘI MISIUNEA
COLEGIULUI
”HOREA, CLOȘCA ȘI CRIȘAN”

VIZIUNEA

Cu toate schimbările și transformările din domeniul politic, social, economic, educativ pe parcursul celor 102 de ani de existență ai colegiului nostru, o constantă se poate urmări în evoluția lui și anume că de la început s-a impus în peisajul alba-iulian ca un focar de cultură și civilizație.

Aceasta a stat la baza consolidării concepției comunității locale că liceul este în zonă, principalul formator la elevi, de competențe necesare specializării prin învățământul superior. Dovadă stă faptul că unitatea noastră atrage în fiecare an cei mai buni elevi din municipiul Alba Iulia și împrejurimi.

Drept urmare școala noastră trebuie să ducă mai departe această tradiție și să identifice ansamblul de resurse care să-i permită să devină un sistem capabil de a face mai mult de către el pentru el, în scopul autodezvoltării echilibrate pe toate componentele, realizând astfel, dimensiunea europeană în educație.

MISIUNEA

Colegiul nostru trebuie să ofere fiecărui elev pe perioada școlarizării un loc de viață, de socializare și de cultură.

El trebuie să fie locul unde tinerii vor fi formați ca cetățeni activi, conștienți de propria identitate în contextul local, național, european printr-o îmbinare armonioasă a tradiției cu inovația.